Dag 4 Nessebar

 

Woensdag 1 september

 

Nadat we de eerste nacht aan boord hebben geslapen, worden we rond 7 uur gewekt voor het ontbijt. Daarna volgt een informatieve bijeenkomst, waarin onze Ukrainse reisleidster uitlegt wat er de komende dagen op het reisprogramma staat. Uiteraard was dat al bekend, want je boekt immers geen reis waarbij je vooraf niet weet wat je gaat doen. Het programma voorziet ook in een aantal optionele excursies. Voor vandaag is er een optionele excursie naar een Bulgaars dorpje, met een bezoek aan lokale bewoners voorzien, die 30 euro per persoon kost. Onze reisleidster legt uit dat deze excursie eigenlijk niet zo bijzonder is, want verderop in het programma is er een vergelijkbaar bezoek aan een Ukraïens dorpje, dat volgens haar véél interessanter is en onderdeel uitmaakt van het vaste programma. Wanneer ze vervolgens vraagt wie deze excursie wil boeken, steekt niemand zijn vinger op.

 

In de ochtend brengen we onder de begeleiding van een Bulgaarse gids een bezoek aan Nessebar, waar we ook de middag, op eigen gelegenheid doorbrengen.

We bezichtigen het culturele erfgoed van deze plaats, waaronder een kerkje en het plaatselijk museum. Het oude deel van Nessebar is fotogeniek, met veel authentieke houten huizen. Je moet daar wel wat voor vanaf de route afwijken, want het centrum is één grote souvenirmarkt, waar tegen lage prijzen zaken als honing, houtsnijwerk sieraden, schelpen en kleding te koop is. Ook replica’s van artikelen uit het nazitijdperk, voorzien van swastika’s en afbeeldingen van de Führer, die als origineel door moeten gaan zijn hier te koop.
We lopen een stukje door naar het nieuwe gedeelte van het plaatsje, de liefhebber kan zich daar voor een bedrag vanaf 12.000 euro eigenaar noemen van een eigen appartement.

 

Om 19.00 uur moet iedereen aan boord zijn, want om 21.00 uur is de afvaart. Voor die tijd is er eerst nog de Captains cocktail met daarop aansluitend het diner. Die welkomstborrel laten we over aan de andere medereizigers, van het diner maken we uiteraard wel gebruik. We zijn ingedeeld in een groep met een aantal Nederlanders, een aantal Britten, enkele Australiërs, Vlamingen en Amerikanen met wie we de tafels delen. Een internationaal gezelschap dat volop gespreksstof heeft.

Klik hier voor meer foto´s van deze dag