Dag 13 en 14

 

Vrijdag 10 en zaterdag 11 september naar Kiev

 

De eerste van deze twee dagen brengen we varend aan boord door. Het is een prachtige dag, dus het zonnedek trekt veel bezoekers. Men kan zich verder verpozen met het bijwonen van één van de informatieve bijeenkomsten of het volgen van een cursus Ukrains.

 In de avond is het captains dinner. In een feestelijke setting wordt het diner opgediend, terwijl de bemanning lovend wordt toegesproken en wordt voorzien van een aantal gevulde enveloppen.

We varen over de Dnepr naar Kiev. Langs de route passeren we vele dorpen en steden, ook de datsja;s ontbreken uiteraard niet. We passeren diverse bruggen en sluizen en zien talloze vissers met hun bootjes de rivier trotseren. Het water vertoont opmerkelijk veel alg, vermoedelijk mede een gevolg van fosfaatlozingen van fabrieken.

 

De tweede dag komen we in Kiev aan en maken in de ochtend een stadstoer langs de vele kathedralen en monumenten. In Kiev wordt volop gebouwd, want over twee jaar worden hier voetbalkampioenschappen of iets dergelijks gehouden. In de middag bezoeken we een klooster, een enorm complex waarbij vele religieuze museumstukken te bewonderen zijn. Onze gids is niet te stoppen en dompelt ons onder in een overdosis van culturele informatie waarvan we het meeste niet zullen onthouden. Maar de liefhebber van orthodoxe geschiedenis kan hier zijn hart ophalen, dat is zeker. In de avond moet de koffer ingepakt worden en de rekeningen worden betaald, want morgen vliegen de meeste aanwezigen huiswaarts. Wij blijven nog een paar dagen langer in Kiev en brengen overmorgen een bezoek aan Chernobyl.

Klik hier voor meer foto´s van deze dag